Teknoloji

Microsoft’tan tarihin en kısa yasak kararı: Önce ChatGPT’yi yasakladı, sonra hemen yasağı kaldırdı

CNBC’ye göre Microsoft şunları söyledi: ” Güvenlik ve veri kaygıları nedeniyle” çalışanlar ChatGPT’yi kullanmak kalıcı olarak yasaklandı . Yeni kural dahili bir web sitesinde duyuruldu ve hatta kurumsal cihazların AI sohbet robotuna erişimi bile engellendi. Her ne kadar birçok teknoloji şirketi daha önce ChatGPT’nin şirket içinde kullanımını yasaklamış veya en azından caydırmaya çalışmış olsa da, OpenAI’nin en büyük ve en önemli yatırımcısı Microsoft’tur.Aynı kararı vermek kesinlikle farklı bir durumdur.

Microsoft, ChatGPT geliştiricisine yaptığı önceki 3 milyar dolarlık yatırımın ardından, Ocak ayında önümüzdeki birkaç yıl içinde 10 milyar dolar daha yatırım yapma sözü verdi. Bing’in sohbet robotu gibi Microsoft ürünlerinde bulunan yapay zeka destekli araçlar da OpenAI’nin geniş dil modelini kullanıyor. Ancak Microsoft’un açıklamasında “ ChatGPT’nin uygunsuz kullanımı önlemek için yerleşik güvenlik önlemlerine sahip olduğu doğru olsa da, web sitesi hâlâ üçüncü taraf bir harici hizmettir” dediği bildirildi. Bu nedenle şirket, çalışanlarına dikkatli olmalarını tavsiye ediyor ve bunun bir yapay zeka görüntü oluşturucu olduğunu söylüyor. yolculuğun ortasındaBunun aşağıdakiler de dahil olmak üzere diğer harici hizmetler için de geçerli olduğunu ekledi:

Her ne kadar Microsoft’un ChatGPT yasağı beklenmedik bir karar olsa da, aynı zamanda en hızlı sona eren kararlardan biriydi. CNBC, haberi yayınladıktan sonra Microsoft, sohbet robotuna erişimi hızla geri yüklediraporlar.

Bir şirket sözcüsü haber ajansına verdiği röportajda, ChatGPT’den açıkça bir tavsiye olarak bahsedilmesine rağmen yasağın bir kusur olduğunu ve Microsoft’un kusurunu fark eder etmez erişimi geri getirdiğini söyledi. Sözcü, ” Yüksek Lisans’lar için uç nokta kontrol sistemlerini test ediyorduk ve bunları yanlışlıkla tüm çalışanlar için etkinleştirdik” dedi ve ekledi: ” Daha önce de söylediğimiz gibi çalışanlarımızı ve müşterilerimizi, daha yüksek düzeyde gizlilik ve güvenlik korumasıyla birlikte gelen Bing Chat Enterprise ve ChatGPT Enterprise gibi hizmetleri kullanmaya teşvik ediyoruz.

pazarcik-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu